Groningen | straatinfo

overige politie meldingen

Nu 465 meedenkers in Jumbo-onderzoek

overige

Groningen/Zwolle - De politie heeft sinds de publicatie van het Jumbo-dossier 465 scenario?s, tips en vragen van het publiek gekregen. Het dossier op www.politie.nl/jumbo werd bijna 100.000 keer bezocht. Alle inzet van het onderzoeksteam en het publiek hebben nog niet geleid tot een aanhouding. Het onderzoek gaat onverminderd door.

Rob Vos, leider van het onderzoek: "Dat we als politie nietalleen staan in de speurtocht naar de dader motiveert enorm. De informatie vanhet publiek is absoluut een aanvulling. We combineren nieuwe informatie metinformatie die we al hadden en dat helpt ons zeker verder. Het aantal reactiesvanuit het publiek loopt nu terug, maar dat is een logische ontwikkeling."

De binnengekomen tips worden vergeleken met dat wat we al weten.Alle nieuwe informatie wordt aan de hand van onze onderzoeksgegevensgeprioriteerd. Vervolgens gaat het onderzoeksteam aan de slag met de nieuweinformatie die ons het meest kansrijk of het meest belangrijk lijkt. Rob Vos:"Dat kan elke keer weer een nieuw puzzelstukje opleveren en uiteindelijk gaan wevoor een complete puzzel."

Al eerder werd een daderprofiel vrijgegeven op politie.nl/jumbo.We hebben de kenmerken van de dader nog eens samen met een aantal sporen op eenrijtje gezet. Vos: "De ervaring leert dat juist het slim combineren van bekendeinformatie het onderzoek verder kan helpen. Wellicht brengt de combinatie vanonderstaande informatie mensen op een idee over de mogelijke identiteit van dedader."

Het team heeft nog steeds drie specifieke vragen. Die vragen enhet daderprofiel zijn op een overzichtelijke maniergecombineerd in een afbeelding.

Ook Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan het onderzoek Jumbo. In deuitzending van dinsdag 1 september (20.30 uur op NPO 1) wordt alles rondom hetonderzoek nog eens op een rijtje gezet. Voor die uitzending worden op woensdag26 augustus opnames gemaakt bij de Jumbo-filialen aan de Wilhelminakade, hetOverwinningsplein en de Boumaboulevard in Groningen en bij het Jumbo-filiaal aande Veemarkt in Zwolle.

Het dossier op www.politie.nl/jumbowordt periodiek aangevuld met nieuw aangeleverde informatie van het publiek. Inhet dossier staat verder een tijdlijn van de gebeurtenissen, een daderprofiel,informatie over de eis van de dader, beschikbare sporen en mogelijkescenario's. Vandaag is van het publiek informatie toegevoegd over het scenariowraak. Verder is door het publiek input aangeleverd voor het onderzoek als hetgaat om de relatie tussen Zwolle en Groningen. Om op de hoogte te blijven vanaanvullingen in het dossier is het mogelijk om eenabonnementte nemen op de RSS-feed.

Soortgelijke berichten

Liveblog ontruiming Jumbo Groningen
Groningen

Jumbo-incidenten in Opsporing Verzocht
Groningen

Politie onderzoekt bommelding bij Jumbo Euroborg
Groningen

Verdacht pakketje in Jumbo-supermarkt blijkt piepende accu
Rosmalen

Al ruim 100 tips over dossier Jumbo
Groningen

Verdacht pakketje bezorgd bij Jumbo
Zwolle

Onder invloed op de snorfiets
Wormerveer

Hennepkwekerij met 1500 planten ontruimd
Naarden

Verdachte van snackbar overval aangehouden
Dordrecht

Overleden man aangetroffen in Maas
Maastricht

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio