Groningen | straatinfo

overige politie meldingen

Politie neemt afstand van berichtgeving RTV Noord

overige

Groningen - De politie Noord-Nederland neemt afstand van het onjuiste bericht op de site van RTV Noord. Hierin stelt RTV Noord dat de politietop interne adviezen heeft genegeerd om aanhangers van Olympique Marseille te weren uit de binnenstad. Diverse bronnen rondom de politie zouden dat hebben gezegd. De politie heeft de burgemeester van Groningen geadviseerd de aanhangers te concentreren in de Poelestraat. Bij dit advies zijn alle plussen en minnen afgewogen op basis van de beschikbare informatie en rekening houdend met diverse geluiden.

De politie heeft donderdagmiddag in het centrum van de stad moeten optreden tegen rivaliserende groepen supporters van FC Groningen en Olympique Marseille. Door onder andere de inzet van de Mobiele Eenheid kon een confrontatie tussen de groepen worden voorkomen. De politie hield twee Franse supporters aan voor openlijk geweld en belediging. Bij de ongeregeldheden raakte een vrouw licht gewond door vuurwerk en ook twee agenten raakten licht gewond.

Groepen voetbalsupporters probeerden donderdagmiddag in het centrum van Groningen elkaar op te zoeken. Daar zorgde een deel van hen voor de nodige onrust. Ze gooiden onder meer met terrasstoelen, vuurwerk en glaswerk op de Grote Markt. Door de inzet van onder andere de Mobiele Eenheid (ME), ondersteund door honden en paarden, kon een confrontatie tussen beide groepen worden voorkomen. Een snel herstel van de openbare orde kreeg voorrang boven het aanhouden van grote groepen supporters om de zaak niet verder te laten escaleren.

Onder politiebegeleiding zijn de supportersbussen naar het stadion begeleid. De politie hield twee Franse supporters aan voor openlijk geweld en belediging. Een van hen, een 27-jarige Fransman, wordt vandaag voorgeleid en zit nog vast. De camerabeelden gemaakt in de Groninger binnenstad worden beschikbaar gesteld aan de Franse autoriteiten en voetbalclub.

Soortgelijke berichten

Politie Oost-Nederland distantieert zich van berichtgeving komst opvanglocatie in Enschede
Enschede

Onderzoek brandstichting winkelcentrum De Clomp in Bureau Hengeveld
Zeist

Identiteit overleden man in Rijen vastgesteld
Rijen

Update: Bestuurder gewond bij ongeval Grevelingensluis
Bruinisse

Identiteit dode vrouw Drunen bekend
Drunen

Identiteit man Van Brakelplein vastgesteld
Groningen

Aangehouden voor oplichting
Zwolle

Verdachte aanrandingszaak in vrijheid gesteld
Groningen

Vermiste Bredase meldt zich
Nijmegen

Bus bekogeld
Haarlem

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio