Groningen | straatinfo

verkeersdelict politie meldingen

Onopvallende controles op A7 om verkeersdeelnemers spiegel voor te houden

woensdag 29 mei 2013 verkeersdelict

Groningen/Friesland - Iemand rechts inhalen, snijden of langdurig op de bumper kleven en dat meteen terugzien op een iPad die de politie je voor houdt? Vanaf 29 mei 2013 is dat mogelijk op de A7 in Friesland en Groningen. De politie beschikt hier nu over onopvallende controlevoertuigen met dashcams en iPads om verkeersdeelnemers direct met hun eigen rijgedrag te confronteren. De aanschaf van de apparatuur is mogelijk gemaakt door de projectpartners van A7 Veilig.

Sommige weggebruikers rijden expres agressief, maar er zijn ookmensen die zich nauwelijks bewust zijn van hun eigen verkeersgedrag. De inzetvan beelden helpt de politie om verkeersdeelnemers een spiegel voor te houden enhen bewust te maken van hun gedrag. Om die reden zet de politie inNoord-Nederland nu extra camera?s in bij de verkeerscontroles op de A7 inFriesland en Groningen. Onopvallende controlevoertuigen worden voorzien vanzogeheten dashcams. De gemaakte beelden kunnen ter plekke worden vertoond op eeniPad. De staande gehouden bestuurder hoeft niet in het politievoertuig plaats tenemen en krijgt aan de hand van de beelden uitleg over wat hij fout deed. Datwil niet zeggen dat hij meteen een bekeuring krijgt.

De gemaakte beelden worden ook gebruikt voor voorlichting aanandere weggebruikers. Er komen filmpjes op de website

en de Facebookpagina van A7 Veilig. Hierbij willen de projectpartners ooklaten zien hoe we ons wl in het verkeer zouden moeten gedragen. De filmbeeldenworden niet gebruikt als (juridische) ondersteuning bij het opmaken van eenproces verbaal. Bij publicatie van de beelden houdt de politie vanzelfsprekendrekening met de privacywetgeving.

De verkeerscontroles in het project A7 Veilig zijn gericht opexcessieve overtredingen. Dit jaar legt de politie extra nadruk op rijgedrag datdoor weggebruikers in de gehouden enqutes zelf wordt aangeduid als gevaarlijkof irritant. Denk aan langdurig links rijden, onvoldoende afstand houden, geenrichting aangeven of te langzaam rijden. De overtreders worden allemaal door depolitie staande gehouden.

Soortgelijke berichten

12 bekeuringen uitgedeeld tijdens controle
Kats zaterdag 04 februari 2017

100 Bestuurders gecontroleerd tijdens verkeerscontrole
Oisterwijk woensdag 15 maart 2017

Met 166 km over de A200
Haarlemmerliede maandag 01 juni 2015

Controle op Schroebrug
Middelburg dinsdag 13 juni 2017

Verdachte vernieling autospiegels aangehouden in Woerden
Woerden vrijdag 30 maart 2012

Twee gewonden na ongeval
Beilen zondag 26 oktober 2014

Wijkagent zoekt getuigen vernielingen aan auto's
Loon Op Zand maandag 17 februari 2014

Fietser gewond na aanrijding
Zuidhorn zaterdag 27 juni 2015

Onopvallende politieauto betrokken bij aanrijding
Boekel donderdag 16 maart 2017

Kind gewond bij aanrijding
Soest woensdag 03 juli 2013

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio